Skip to content
Menu

Un Festus de música

Un dels pilars del festival al llarg de la seva trajectòria ha sigut la música. Des de ser dels primers en apostar per bandes emergents que més endavant s’han fet un lloc en l’escena musical del país, a portar projectes especials de noms consagrats, passant per propostes menys conegudes provinents de l’estranger. Al Festus tenim de tot i per a tothom sempre buscant la singularitat, la sorpresa i també la diversió. No ens han faltat espais per gaudir-ne, les places van ser-ne l’epicentre, algunes vegades esperant arraulits que passés la pluja sota les voltes, o recorrent els concerts improvisats en racons del poble que acompanyaren molts anys del festival (i recomanem estar atents durant aquesta). Ara però, és el marc dels Jardins Vicenç Pujol, on centrem la major part de la programació musical del festival, en particular durant dues nits carregades de bona música.

GERMÀ
AIRE

El divendres comencem per talent local reconegut. Els vigatans Germà Aire presenten Gornal, disc gravat amb Joan Pons (El Petit de Cal Eril) que marca un pas més en la seva consolidació com a banda de referència, amb una vocació més atemporal que mai, on els sintetitzadors guanyen preponderància, acompanyant les seves melodies característiques, de caràcter expansiu, acotonades i etèries

LISASINSON

Divendres seguiran uns Dan Peralbo i el Comboi, flamants guanyadors del Sona 9, en ple ascens. El torellonenc, que no havia ni nascut quan el Festus començava, abandera un pop-rock efervescent, amb personalitat desbordant i ple de matisos, tan descarat com delicat per moments, amb un bagatge al darrera impropi de la seva joventut. Tancaran la nit les valencianes Lisasinson, amb el seu “punki pop” gamberro i naïf. Font de diversió i distorsió però que alhora posen el dit a la llaga, jugant amb els nostres absurds personals. Dolçor i ganivets esmolats.

VULK

El dissabte nit també obrirem els Jardins de l’Espona per a Grandia / Juvanteny / Martorell / Vilajuana, col·lectiu que ens ofereix una cerimònia sonora amb Acte de Fe, una exploració de la nostra relació amb la tecnologia, amb les similituds que té amb la religió, les eines implicades en ambdós processos, i l’impacte que té aquesta relació en nosaltres mateixos. Els bascos Vulk presenten nou disc, Vulk ez da, en el que aposten plenament pel seu euskera com a idioma per comunicar unes cançons més crues i contundents que mai, amb un so que infusiona el post-punk dels seus dos primers discos amb essències del post-hardcore factoria MacKaye, resultant en un álbum de rock potent, intrèpid i nascut del directe. Finalment i des de Leipzig, Zouj, projecte de Adam Lenox que no té perjudicis alhora de barrejar estils de música que van des del pop, a l’electrònica més experimental. Atreviment que porta a damunt l’escenari un conjunt de temes que coincideixen en l’eclecticisme i la bogeria que es respira en cadascun d’ells, amb l’objectiu de dotar d’ànima humana a les seva maquinària sonora, emulant errors, canvis de tempos i aleatorietat.

DJs
FESTUS

Cada jornada als jardins acabarà després del concerts amb DJs de proximitat. El divendres tindrem els Zipi Zape DJs. Fans de la música Indie, i col·laboradors durant molts anys amb la programació del Festus, aquest any els programem per celebrar els 25 anys de festival. El dissabte tancarem el festival a ritme de música electrònica amb DJ Pate.