Skip to content
Menu

Festus en brut

Singulars entre singularitats, cada any presentem espectacles que tornegen encara una mica més el cargol de la originalitat, peces d’autèntic Festus en brut, on la diferència és marcada i la proposta camina pels llindars de la cadena creativa. En el fons podríem parlar així de gran part del programa, però ens ve de gust destacar unes propostes en concret que creiem que estimularan les ments més inquietes.

LOS
GALINDOS

Los Galindos són un referent europeu de circ de carrer, on la tècnica està al servei del joc dramàtic. Des del 1991 que exploren les capacitats del teatre de carrer i el circ, amb propostes vitals, creatives. Al Festus, porten MDR – mort de riure, al voltant del sentiment d’injusticia devastadora i de desajustament global actual, posant en qüestió l’arbitrarietat de la justicia. MDR és una farsa per incomodar i divertir, en un espai que permet conviure amb la hilaritat des d’una percepció, sincera, aspra, pura i dura, per contagiar optimisme i atiar l’esperit crític. Un joc del gallina amb la barbaritat.

BILBOBASSO

La dansa i el foc s’entrellacen a AMOR, obra dels francesos Bilbobasso, que des del 2006 treballen en aquest binomi, com el que també conformen els seus dos integrants, Hervé Perrin i Delphine Dartus. Aquí, representen una parella que els anys de matrimoni ha anat desgastant, on la tendresa inicial ha degenerat en crueltat i violència, amb la creixent tensió d’un polvorí a punt d’explotar, literalment. Una oportunitat única de veure el seu nou espectacle al Festus.

ELÉCTRICO
28

Eléctrico 28 és un col·lectiu d’artistes al voltant del clown, teatre físic, art urbà i dansa. Es valen de l’espai públic reconvertit a escenari en el qual crear en llenguatges, dramatúrgies, sorpreses i imatges. Teatre imaginatiu, juganer, que convida al pensament. Amb [ The Frame ], s’inspiren en Georges Perec, plantant-se davant el transcórrer quotidià, tot observant-lo, pensant-lo, calculant-lo, significant-lo i compartint-lo. Durant una estona, tot és una gran obra teatral que no acaba mai. Una obra sense argument però amb ulleres d’augment.

Lŏkke | Olatz de Andrés

Olatz de Andrés és ballarina i coreògrafa, formada en dansa contemporània, improvisació i coreografia a llocs com Bilbao, Granada, Barcelona, Ginebra i Londres. Funda Lŏkke, una companyia de dansa en la qual estableix una estructura estable per les seves creacions, centrades en aspectes com el joc entre la pausa i el moviment, les coreografies intrincades centrades en moviments simples, la ciència ficció, entre d’altres. Aquests elements es mostren a Doppelgänger, escultures vives en imperceptible moviment, jugant amb la idea del doble i la transformació del temps.

Grandia / Juvanteny / Martorell / Vilajuana

Si us agrada la idea de relacionar misticisme amb tecnologia, Acte de Fe és un espectacle que no deixarà indiferent a ningú. Valent-se de múltiples eines com la veu, la viola de roda, sintetizadors, artiphon, grafismes semi-automàtics, a més una intel·ligència artificial activa i participativa, entrenada amb 11.000 partitures religioses entre l’edat mitjana, el renaixement i tradicionals, Grandia + Juvanteny + Martorell + Vilajuana, proposen una exploració de la nostra religió amb la tecnologia i les seves similituds amb la religió a múltiples nivells.

JORDI
FONT

Jordi Font va guanyar la residència pel Bienni 2020-2021 del Festival IF de Barcelona amb l’espectacle ELLS I JO o aquella sensació que els arbres et miren, estrenat dins el Festival IF 2021, i que portarà al Festus d’aquest 2022. Una aventura en la que conflueixen records i vivències d’infantesa, bèsties del folklore català, la imaginació i sobretot de la pèrdua, on l’artista aboca i evoca la seva experiència vital.