Skip to content
Menu

Lŏkke | Olatz de Andrés

Doppelgänger - Doppel-Xake

Dansa
Dissabte
12 h
Jardins Vicenç Pujol
15 min
Gratuït
Doppelgänger – Doppel-Xake

Doppelgänger és una peça itinerant per espais no convencionals que juga amb la idea del doble i la transformació del temps. Són 5 accions coreogràfiques diseminades per diferents llocs de la localitat on es presenta. 5 accions que es desenvolupen a un TEMPO tan diferent de l’habitual que l’observador/a pot mirar, deixar de mirar i tornar a mirar quan vulgui, l’acció segueix desenvolupant-se. En algunes de les accions, són casi escultures vives amb un moviment imperceptible.

Doppel-Xake són dos cossos fusionats en el joc dels escacs. En aquesta acció es juga la partida La Immortal, una partida, jugada a Londres l’any 1985, famosa per la seva bellesa. En aquesta mateixa partides es basa la peça The Big Game, anterior creació de la companyia. En l’obertura, els cossos juguen desde els moviments mecànics i habituals, en el joc mig es desaccelera i accelera el temps i, en el final de la partida es despleguen les multiplicitats de possiblitats.

A més de Doppel-Xake, al Festus també podrem veure Doppel-C3PO i Doppel-Leo.

Fitxa tècnica

Idea, creació i direcció: Olatz de Andrés
Mirada externa: Robert Jackson
Creació i interpretación: Natalia G. Muro y Pilar Andrés
Edició de so: Olatz de Andrés
Vestuari: Olatz de Andrés

Amb el suport del Departamento de Cultura del Govern Basc. Residències artístiques: Arropaineko Arragua, Harrobia, La Fundición.