Skip to content
Menu

Dan Peralbo i El Comboi

Música
Divendres
23.30 h
Jardins Vicenç Pujol
50 min
Gratuït

Dan Peralbo i El Comboi és el nom que rep el projecte del cantautor torellonenc Dan Peralbo. Acompanyat per Albert (Ret) Rams, Aleix (Jimmy) Vilarrasa i Pol Villegas, arriben al Festus després de proclamar-se guanyadors del Sona9 i ho fan per presentar el seu nou disc: Miris com t’ho miris
El projecte s’inicia a Londres, on Dan Peralbo tocava com a músic de carrer. En aquella època comença a composar les primeres melodies del què es convertirà en el seu primer àlbum en solitari, “Cosquis My” (27 nov 2020), que va comptar amb el suport del segell The Yellow Gate Records. Aquell treball li va servir per deixar enrere la seva etapa amb l’exitós grup de Torelló, poble natal de Dan, “Els Flipats”. Sense encara banda estable i ja residint de nou a Barcelona, l’àlbum és enregistrat a la seva pròpia habitació amb la col·laboració del music anglo-italià Seph Dunks, que des de Londres produeix el disc.

Per traslladar les cançons al directe, sols faltava trobar la banda idònia. Per fer-ho es reuneix amb dos dels seus amics d’infància, en Pol Villegas i en Jimmy, i el seu ja inseparable Albert Rams (Ret). El trio, batejat com El Comboi, conforma la banda que acompanya a Dan Peralbo tant en directe com a l’estudi en aquesta nova etapa.

Dins el concurs que reconeix i premia els nous valors de la música catalana moderna i d’entre 160 bandes catalanes, valencianes i balears, el músic, ja amb banda, aconsegueix proclamar-se guanyador de la 21ª edició del Sona9.

A finals de 2021 Dan Peralbo i El Comboi, enregistra el seu primer treball de manera conjunta. “Immaculada Concepció” (24 des. 2021) és un disc que inclou dues nadales, una versió de “Heart of Glass” de Blondie, i un poema musicat de Juana Dolores.
Aquest disc és el preàmbul del què serà el seu proper EP que es publicarà a mitjans d’abril

Per altra banda, CROUS – Centre Residencial Obert a Universos Sonors, és una pel·lícula musical dirigida, produïda i protagonitzada pel cantautor i la banda. Durant el 2021, frustrats per la impossibilitat de fer concerts, decideixen crear la pel·lícula CROUS. Dirigit, produït i protagonitzat pel cantautor i els membres de la banda, el film transcorre al llarg d’un dia sencer i recopila un total d’onze cançons interpretades en format de concert dins la masia tavartenca el Crous.

Fitxa tècnica

Veu i guitarra: Dan Peralbo
Guitarra i veus: Albert (Ret) Rams
Bateria: Aleix (Jimmy) Vilarrasa
Baix i veus: Pol Villegas