Tornem!

Tornem! Arriba una nova edició del Festusfestival d’arts al carrer de Torelló, en una de les edicions més especials i que més il·lusió ens fa presentar-vos.

La pandèmia ha buidat carrers i les places de gent, i en conseqüència, de cultura. La presencialitat, la relació amb l’entorn en tots els seus vessants i el contacte amb el públic, del que el Festus es nodreix per constituir i imprimir el seu caràcter, és imprescindible per retornar la cultura al lloc que li correspon.

Quina millor manera per començar a recuperar aquests espais que celebrant la 24ª edició del Festus, ja una tradició, que no obstant segueix reinventant-se i malgrat tot, adaptant-se a les adversitats del moment. Compaginant el nostre desig amb la prudència, el Festus abarcarà més espais per acollir un gran ventall de propostes per començar a trobar-nos de nou. Del 27 al 30 de maig, tenim una cita per omplir de nou els carrers de Torelló de dansa, circ, teatre, música i arts visuals amb propostes que ben aviat us donarem a conèixer.

Ara més que mai, la cultura se’ns presenta com una eina que ens ajuda a repensar-nos per tirar endavant, malgrat les adversitats del moment. La cultura ens fa més lliures, més crítics i més atents. No deixem de formar-ne part i ara més que mai reivindiquem-la!

Espais, mesures i aforament

Estendre l’abast del festival tot pensant en recuperar els espais habituals i aprofitar aquesta oportunitat per gaudir d’emplaçaments amplis i en la seva majoria, a l’aire lliure. Amb aquesta idea, hem adaptat el format de les propostes per tal de presentar una programació que compleixi amb tots els requisits sanitaris vigents en el moment de celebrar-se, però que mantingui amb més força que mai la idiosincràsia del Festus. Els Jardins Vicenç Pujol, el Teatre Cirvianum, les places, l’arxiu o fins i tot el cementiri, acolliran els espectacles programats. Per assistir-hi serà necessari la reserva prèvia d’entrades i s’haurà de portar la mascareta en tot moment. Amb la seguretat per damunt de tot, però conscients de la necessitat d’assolir l’equilibri necessari per què el públic tingui el millor tracte i experiència possibles.