Seward


Música | 60 min
Divendres | 23.50 h
Plaça Vella

Més informació

Nou anys avançant a tota màquina damunt de tot tipus d’escenaris han desembocat en la creació d’aquest manifest sonor, una declaració d’intencions que dibuixa millor que mai les múltiples cares que conté la cançó lliure i la performance apotropaica de Seward. Seward és un col·lectiu d’acció sonora, cançó lliure i performance en perpetu moviment cap endavant. Uncut Magazine diu que Seward toquen “combustible avant-folk anarchy”, Kristian Davis-Downs confessa que no havia vist mai res tan impactant com un concert de Seward en 15 anys com a director d’Operacions al capdavant de Beggars Group [XL-Matador-4AD-Rough Trade].

El títol del seu últim treball fa referència al mític lema de la resistència passiva agafat del Bartleby de Melville, “I would prefer not to”, animant més aviat a l’acció directa i a la participació col·lectiva mitjançant un present i reivindicatiu WE PREFER TO. Una frase que ha definit i defineix l’esperit activista, lliure i col·laboratiu de Seward des dels seus orígens. WE PREFER TO (Gandula-Foehn-Moorworks, 2017-18) fou gravat íntegrament a Denton, Texas, produït per Sewart, Scott Solter (St. Vincent, Mountain Goats, Dirty Projectors…) i Matt Pence (Midlake, John Grant…), i masteritzat per Carlos Freitas (Sepultura, Caetano Veloso, Omara Portuondo…) a Sao Paulo, Brasil. WE PREFER TO va ser editat en format especial (una bossa de te creada pel grup, una capsa de mistos i una baralla de cartes personalitzada) amb descàrrega digital HD.

Percussions tradicionals i bateries experimentals, un banjo amb distorsió i efectes, una veu amb molta personalitat, guitarres elèctriques, extractes manipulats de discursos, conversacions i pel·lícules, artefactes sonors, gravacions de camp, un contrabaix i, ocasionalment, fins i tot una secció de vents lliures… Un espectacle de Seward pot passar a qualsevol lloc i en qualsevol moment, des d’un dinar popular cuinat i servit per ells mateixos, un passeig per la ciutat amb el seu públic i fent 7 concerts en un dia o la banda sonora improvisada i manipulada en directe de qualsevol pel·lícula, obra de teatre, poesia o dansa.