Four Readers

Four Readers
Performance | 15 min
Dissabte | 19.15 h Plaça Vella, 20.20 h Jardins Vicenç Pujol (Baix) i 21.25 h Pl. Fortià Solà

Més informació

Four readers, nascuda a partir d’un laboratori de creació de performance, és una peça feta amb materials mínims: quatre persones, quatre llibres i quatre cadires. A partir d’aquí la lectura en veu alta esdevé protagonista i és concebuda com a peça musical amb estructura, ritme i dinàmica.

 

Els lectors, guiats per una partitura poc convencional -l’obra Birnam, del poeta vigatà Víctor Sunyol i intervinguda per la compositora Helena Cánovas-, interpreten també una coreografia i deixen que els significats d’allò que expressen quedin en mans dels espectadors.

S’experimenta amb la consciència i les percepcions: el text ens explica coses i deixa de fer-ho, és intel·ligible de vegades, d’altres és musical; els moviments tenen, i no tenen, intencions. Cada interpretació flueix i captiva amb un ritme nou. Els diferents entorns on es durà a terme aporten matisos no menys importants.

La simplicitat del conjunt i les particulars indicacions construeixen un resultat complex; la bellesa de les accions del cos, de la veu humana natural, encapçala una peça que busca el que és nou en el primari.

Ja dut a terme dues vegades durant l’any 2018 a Alemanya, concretament a Colònia, a la universitat Hochschule für Musik und Tanz Köln i al festival Freie Performance Kultur, la performance es porta ara a Osona, terra natal de la compositora, amb la intenció de seguir-se interpretant arreu del territori català.