Foradelugar

The Half
Teatre | 50 min
Dissabte | 22.30 h
Plaça Nova

Més informació

L’ordre i la llibertat. El control i la imprevisibilitat. L’immutable i l’efímer. El pes i la lleugeresa. Què passa quan dos mons contraposats es troben? On és l’equilibri?

The Half (La meitat), inspirat en el poemari científic Canto cósmico, de l’escriptor i filòsof nicaragüenc Ernesto Cardenal, ens presenta un món en permanent desequilibri on serà responsabilitat dels seus habitants mantenir-lo estable. Una gran semiesfera enmig de l’espai públic que es convertirà en un món particular habitat per dos éssers al·legòrics i oposats:

 

Ella coneix l’origen i les respostes, flueix amb la tragèdia i la bellesa, lliure i efímera sempre en moviment. Amb la seva veu calma i acaricia, agredeix i desestabilitza.

Ell fixa línies i traços a l’espai que guien el seu camí. No coneix el seu origen i es fa preguntes. La curiositat el porta molt a prop de la foscor, però ell necessita respostes.

Dues energies incompletes que convergeixen. És el principi del caos o la creació de l’univers?

The Half és un espectacle visual on el text entrarà pels receptors racionals de l’espectador motivant-lo a un viatge filosòfic, tan existencial i a la vegada tan quotidià com ho són l’amor i la mort. Una al·legoria de la creació de l’univers, contraposada amb les relacions humanes. Una proposta espectacular, que combinarà un treball actoral molt potent amb efectes visuals sorprenents.