Enric Viver

Abocador Evocador
Taller i Instal·lació | 5 h
Dissabte 26 de setembre |
8.30 h – Caminada i recollida de deixalles.
Activitat conjunta amb el Grup de Defensa del Ter i la Plataforma de l’Aigua i el Centre Excurcionista de Torelló.
11 h – Taller de Drap Art
Inscripcions exhaurides
Punt de trobada al pàrquing del Firal / Itinerant

Més informació

Abocadors Evocadors és una proposta participativa per reflexionar sobre els residus que generem amb el nostre consum diari. Enric Viver ens proposa un taller per donar una nova vida a les deixalles que es troben a la ribera del rius. La primera part consistirà en caminar pel costat del riu Ter per tal de recollir-ne objectes i brossa que s’hi ha tirat o que el riu ha arrossegat i comptarà amb la participació del Grup de Defensa del Ter i el Centre Excursionista de Torelló (CET) i la Plataforma de l’Aigua. Un cop recollit tot el material, ens desplaçarem als Jardins Vicenç Pujol per tal de netejar-los, ordenar-los i començar a jugar per generar objectes nous que posarem a disposició de qui se’ls vulgui emportar.

En el taller experimentarem com un objecte perdut entre la brossa passa poc a poc i amb la nostra cura a convertir-se en no-brossa, donant a entendre que la qualitat de brossa és més una opinió que no pas l’estat d’un objecte. Al mateix temps Viver vol encoratjar a la gent a remenar entre les deixalles perquè sempre s’hi poden trobar coses útils. Abocadors Evocadors vol ressaltar la tensió amb la qual les societats occidentals ens relacionem amb els residus, els quals amaguem i apartem enlloc de fer-los visibles. La brossa juga un paper que ens avergonyeix i que fa difícil qualsevol cerca del seu significat. Treballar les deixalles mantenint-les més visibles en la seva acumulació i transformació significa afrontar l’estat crític en què ens trobem. Si les deixalles tornen a ser visibles, significa que no hi ha res a ocultar, que formen part de la vida i l’ecologia del planeta.

*Tant la caminada com el taller són gratuïts amb inscripció prèvia. Podreu reservar la vostra plaça trucant al 669 044 210 o a festus@ajtorello.cat.

Idea, creació i realització: Enric Viver
Col·labora: Grup de defensa del Ter, Centre Excursionista de Torelló i Plataforma de l’Aigua.